понеделник, 15 август 2016 г.

Разпиляност.

Какво е да си посредствен? 

"посредствена, посредствено, мн. посредствени, прил. Който не се отличава с особени качества от средното ниво; лишен от ценни качества.


Посредствен ли си когато се занимаваш с много неща, но не си кой знае колко добър в нито едно от тях? 

Посредствен е качествена характеристика все пак. Каква стойност имат уменията ти в дадена област, когато си в категория "средно". Можеш, но не достатъчно. От друга страна можеш много неща, но пак не достатъчно. 
А когато си наистина добър в едно нещо, то се превръща в твоето нещо. Помнят те с него. Открояваш се от тълпата с него. *мисли за често срещано име* Да кажем Мария (Впрочем, честит имен ден на всички Марийки). Та.. Мария. Мария рисува от както се помни и е наистина добра.
 -Помниш ли Мария? 
-Мария с мееега яките рисунки ли, или Мария, която се огъва, сякаш няма кости, или Мария, която танцува сякаш не докосва земята, или Мария, която пее, илиии може би тази с китарата? 
Всичките Марийки се отличават една от друга с нещо, в което са добри. По-добри от другите. Тези Марийки не са посредствени. 

Но аз май съм. Защото не мисля, че има с какво да бъда запомнена. Правя много неща, но по малко. Пея малко, свиря малко на китара, рисувам, но не чак толкова добре, танцувам, но също не чак тооолкова добре. До сега хората са ме помнели с това, че "винаги" съм усмихната. 

В един момент усмивката си тръгва. Дали тогава идва забравата?


-Из неподредените мисли на Indie.

1 коментар:

  1. Не подценявай силата на усмивката,тя променя съдби и винаги е началото на нещо красиво. Усмивката и изгрева са най-великите творци, те създават всички творби и събития, те са началото на всяка една история. Видиш ли ги, спри се за миг и съзерцай вечният им танц, те творят безгрижно защото знаят че тяхното величие няма край. Усмивката е най-голямата мистерия тя загатва началото на всеки един бъдещ спомен, тя никога не си тръгва и не е забравена, тя винаги е свежа, чаровна ,млада и винаги готова да твори...
    Единствено великите творци живеят вечно а усмивка е една от тях :)


    Ако четейки тези думи тя те посети знай че нещо ново тя за теб твори

    ОтговорИзтриване